başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Diş ve çevre dokuların total veya parsiyel eksikliklerinin fonksiyonel ve estetik rehabilitasyonu ile ilgilenen, fakültede bir çok öğrencinin vazgeçilmez belalısı, öğrencilikte çok yaratıcı küfürlere konu mankenliği yapan, çok yeminler ettiren ancak mezun olduktan sonra "şöyle bir full mouth yapsak da yolumuzu bulsak" dedirten baba diş hekimliği dalıdır.
Birçok tanıdığımın başına gelen durum.Peynir olmuş 40lira, yağ 60lira ,ev kiraları bile en az 800lirayken onca sene okursun,sonra al sana asgari ücret.Yahu bu insan hiç mi gezmeyecek hiç mi eğlenmeyecek.Yaşıyor yaşamasına doğru da refah payı nerde
bilateral submandibular, sublingual lojları ve submental loju tutan, hızlı gelişen odontojenik enfeksiyondur. ağız tabanı ve boyun bölgesi hızla şişer ve solunum yolunu tıkayabilir. yutma ve yeme eylemleri zorlaşır.
2012 model BMW 116d (manuel) mi yoksa yeni Clio 5 (otomatik) mi ya da farlkli önerileriniz var mı ?
selamlar öncelikle burası bir forum değil farkındayım ama durumumu anlatabileceğim başka platform yok, ben itü de uçak mühendisliği bitirdim bu sene ancak iş hayatı bana çok zorlu geliyor, sürekli kendini geliştirmek gerekiyor ve yarış içindesin ücret tatmin edici ama çalışma şartları zorluyor. lisedeyken diş düşünüyordum aslında biraz iyi bi puan yapınca çevremin de yönlendirmesiyle uçak mühisliğini yazdım. fakat halihazırda bana diş hekimliği daha cazip geliyor, belli bir muaynehanesi var ve her gün gidip geliyorsun, hep aynı insanlar, sıcak samimi geliyor. tekrardan diş okumamı tavsiye eder misiniz yaşım 24

Edit: işe yeni başlamanın vermiş olduğu tedirginlik, tempo, her meslekte olan; öğrencilikten sonra iş hayatına geçmenin zorlukları beni biraz depresyona sokmuştu. bundan dolayı mesleğimi ciddi sorguluyordum ancak gelip geçiciymiş bu hisler. özellikle diş hekimi olan değişik statülerde mesleğini icraaeden kişilerle konuşunca anladım ki benim durumum meslek şartlarından değil genel olarak bir işte çalışmanın verdiği zorluktan şikayetmiş. şuan gayet mutluyum meslek şartlarımın aynı ekonomik statüye sahip yeni başlayan bir diş hekimine göre kat ve kat iyi olduğunu biliyorum (sonrası tabiki her insana göre değişir), birçok açıdan iyiki bu tercihi yapmışım diyorum.
Malum dershaneye gitmemek için alternatif arayışında buldum, fiyatı da uygun kullananlar yorum yaparsa sevinirim.
Asistan ablaya yanlış isimle hitap edince ablanın yüzünü bile dönmeden ben o değilim dediği an. Normalde isim konusunda hiç risk almam hocam derim ilk kez risk aldık patladık iyi mi.
Öğrencilerini olabilecek bütün zor şartlara hazırlayan diş hekimliği fakültesidir. Buradan mezun olduğunuzda alet edevatsızda bir şekilde işleri halledebilirsiniz
mandibulanın sağa veya sola doğru yan hareketlerinde, mandibulanın taşındığı yöndeki yarım diş arkı bölümüne denir.
Dişlerin çürüğe en yatkın bölgeleri azı dişlerinin girintili çıkıntılı çiğneyici yüzeyleridir. Bu bölgelere gıdalar kolaylıkla birikirler ve diş fırçası ile temizlenmeleri zordur.

Çiğneyici yüzeylerin fissür örtücü adı verilen cilalarla örtülmesi ile bu bölgelerde gelişen diş çürüklerini `-90 arasında azaltmaktadır.

Bu tedavi çok kısa sürede tamamlanır, ağrısız ve kolay bir uygulamadır.

Fissür örtücülerin koruyucu etkisi ne kadar devam eder? Pit ve fissür örtücüler genellikle diş yüzeylerinde uzun süre kalırlar ve kaldıkları sürece bu yüzeyleri çürüğe karşı korurlar. Ancak diş hekiminiz 6 ay-1 yılda bir yaptığı ağız sağlığı kontrollerinde cilanın çıktığını veya yer yer koptuğunu görürse yenilemesi gerekebilir.

Fissür örtücüler kaç yaşında uygulanmalıdır? Fissür örtücüler genellikle 6-7 yaşında ilk sürekli azı dişlerinin sürmesini takiben uygulanmalıdır. Diğer sürekli azı dişleri sürdükçe uygulamaya devam edilir.

Fissür örtücüler tek başına çürük önleyemezler. Dişler muhakkak günde iki kez florürlü diş macunu ile fırçalanmalıdır.
İlk olarak başımıza gelen olayları hem gülmek hemde varsa ders çıkarmak için anlayabileceğiniz bir baslik açtım. Ekleme yapanlara şimdiden teşekkürler.
Benim en çok güldüğüm olay akrilik ödevi yapmak için evde birkaç kişi uğraşırken likit kokusundan kafayı bulmamızdi. Bir ara likit koymadan akriligi karıştıran bir arkadaş vardı. Muflalarken o öyle olmaz ama iyicene köy deyince yanımızdaki anladikki pencereyi açmamız gerekiyormuş .
Dişte uzmanlık sınavında yeterli puana sahip olmanın yanı sıra pskolojik rahatsızlıklardan muzdarip olması beklenilen kişidir.
Nam-ı diğer tekno bireyler. Özellikle protez uzmanlarıyla etik yargılar ve mecburi yakın ilişkiler olmasa birbirlerini boğazlayacak meslek grubudur. Diş hekimi notunda “lütfen metal altyapıyı inceltelim” yazarken kendi içinden küfür eder; tekno birey de yazıyı okurken içinden “heeeaaam... deliyim o zaman” der. Bazıları ağızda çalışma hayaliyle yanıp tutuşur bazıları da klinik açam da mesul müdür tutam der. İşini güzel yapan tekno bireyler de elbette vardır ama unutmayın ki günün her saniyesinde bir tekno birey sizlere küfür etmektedir.